Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)'de Prof. Dr. İlyas Doğan'ın verdiği "Ahıska Türkleri ve Yaşadıkları İnsan Hakları Sorunları" paneline katıldı.
.jpg)
Türkiye Yükseköğretim (YÖK) Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan büyük
çoğunluğu DAÜ'de öğrenim gören Ahıskalı Türk öğrencilerden oluşan dinleyiciye hitap etti.
İlyas Doğan DAÜ İletişim Fakültesi Yeşil Salonda yaptığı konuşmasında özetle; Ahıska Türklerinin 1989 yılında uğradıkları etnik şiddet sonucunda ülkelerinden göç etmek zorunda bırakıldıklarını ve yıllardır vatansızlık yaşadıklarını,insan hakları sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.
Doğan daha sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay'la Dicle Üniversitesi'nde birlikte çalıştıklarını belirterek sözü Atalay'a bıraktı.

Talip Atalay, sizlerle birlikte olmaktan mutluyum diyerek başladığı ve mümkün olan her konuda, en azından moral desteği konusunda her zaman yanınızdayım diyerek bitirdiği konuşması süresince Ahıskalı Türk öğrenciler tarafından sık sık alkışlandı.
Öğrenciler, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Doğan'a, ülkemizde ve Türkiye'de yaşadıkları sorunları dile getirerek, bu sorunların çözümü konusunda yardım istedi. Konferans sonunda, toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Ahıskalı Türk öğrencilerin birlikte resim çektirme isteklerini yerine getiren Başkan Atalay'ın çevresinde toplanan öğrencilerle resim çektirirken duygusallaştığı gözden kaçmadı. .jpg)


.jpg)